Skeniranje jednakosti

Datum: 23.09.2011
Kategorije: Osnovna, Skeniranje jednakosti
Hrvatski institut za lokalnu samoupravu u partnerstvu s Vukovarsko-srijemskom županijom započeo je provedbu projekta "Skeniranje jednakosti".

Cilj projekta je povećati učinkovitost organizacija civilnog društva u neovisnom praćenju anti-diskriminacijskih politika kroz jačanje njihovih administrativnih i upravljačkih vještina te jačanje suradnje između organizacija civilnog društva koje se bave praćenjem javnih politika vezanih uz nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji i jedinice regionalne samouprave.

Projekt će obuhvatiti niz aktivnosti od kojih izdvajamo:

• Edukacija za organizacije civilnog društva kroz seriju treninga
• Edukacija putem online baze podataka
• Mentorstva kroz invidualni rad sa organizacijama civilnog društva
• Javne konzultacije u svrhu održive suradnje organizacija civilnog društva i jedinice regionalne samoupravu

Projekt se provodi u okviru programa IPA 2008 "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za praćenje provedbe pravne stečevine Europske unije" koji putem provedbenih tijela Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske financijski podupire Europska unija.

Uključivanje osoba s invaliditetom u Hrvatskoj na tržište rada

Datum: 20.09.2011
Kategorije: Osnovna, Šalter prvih poslova
HILS u suradnji s partnerima od kraja 2010. godine provodi projekt "Šalter prvih poslova" kojemu je cilj potaknuti učinkovito uključivanje osoba s invaliditetom u Hrvatskoj na tržišta rada te povećati zapošljivost neaktivnih i nezaposlenih mladih osoba s tjelesnim invaliditetom bez radnog iskustva između 14 i 25 godina starosti u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Do sada smo mlade osobe s invaliditetom osposobili za pružanje sljedećih usluga:

• Dizajniranje letaka, plakata, brošura, posjetnica i drugih promotivnih materijala
• Istraživanje tržišta, kreiranje upitnika, kreiranje uzorka ispitanika, ispitivanje javnog mnijenja te primjenu rezultata istraživanja
• Provođenje google/facebook kampanje, rad na poslovima oglašavanja, prodaje, promocije putem interneta
• Pripremanje i vođenje konferencija za medije, pisanje priopćenja za medije i javnost, prezentiranje osoba/tema
• Pripremanje projektnih prijedloga, vođenje projekata

Tvrtke koje imaju potrebu za navedenim uslugama imaju mogućnost angažirati mlade osobe s invaliditetom koje će usluge obaviti kvalitetno i po povoljnoj cijeni.

Angažiranjem mladih osoba s invaliditetom svojoj tvrtci osigurat ćete kvalitetnu uslugu i znatne uštede, a mladim osobama s invaliditetom priliku da steknu radno iskustvo i dokažu kako svojim znanjem i sposobnostima mogu konkurirati na tržištu rada.

Da biste angažirali mladu osobu s invaliditetom obratite se udruzi Preokret na broj telefona 092/305-0834 ili na . Koordinator Preokreta pronaći će osobu koja će najbolje zadovoljiti Vaše potrebe za određenim uslugama.
Također možete posjetiti prostorije Udruge Preokret na adresi Nikole Andrića 11 u Vukovaru i detaljnije se informirati o prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom.
Kako biste dobili detaljne informacije i odgovore na eventualna pitanja možete kontaktirati i HILS.

Poziv na konferenciju "Umrežavanje lokalnih akcijskih grupa" u Belišću

Datum: 12.09.2011
Kategorije: Inicijativa za ruralni razvoj (LEADER), Osnovna
Hrvatski institut za lokalnu samoupravu u suradnji s partnerima (Europski dom Slavonski Brod, Europski dom Vukovar, SOS telefon Virovitica i Agencija lokalne demokracije Sisak), organizira konferenciju u Belišću u sklopu projekta "Građansko sudjelovanje u ruralnom razvoju". Konferencija će se održati u petak 16. rujna 2011. u Velikoj vijećnici grada Belišća (Kralja Tomislava 206) u 10 sati. Svrha projekta je demokratizacija i jačanje ruralnih područja umrežavanjem postojećih LAG-ova kroz LEADER program Europske unije. Bit će predstavljeno stanje LAG-ova u Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Virovitičko-podravskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji i mogućnosti njihovog boljeg povezivanja i suradnje, te će se raspravljati o aktualnoj problematici lokalnih akcijskih grupa. Na konferenciji će izlagati Marina Koprivnjak - koordinatorica Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Ivan Ciprijan – viši stručni savjetnik za LEADER pristup i ruralnu mrežu te Snježana Tolić – stručna suradnica na projektu (Poljoprivredni fakultet u Osijeku). Projekt financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Osječko-baranjska županija.

Promotivni film projekta "U svoje ime!"

Datum: 03.08.2011
Kategorije: Osnovna, U svoje ime!

Edukacije u Osijeku i Slavonskom Brodu

Datum: 10.07.2011
Kategorije: Inicijativa za ruralni razvoj (LEADER), Osnovna
Održane su još dvije edukacije u okviru projekta "Građansko sudjelovanje u ruralnom razvoju". U Osijeku je 06. srpnja, u Maloj vijećnici Osječko-baranjske županije, održana edukacija na temu "Metodologija izrade razvojne strategije LAG područja", a 7. srpnja održana je (s partnerskom organizacijom Europski dom Slavonski Brod) edukacija u Domu Dragutina Tadijanovića u Slavonskom Brodu na temu "Ruralne politike i ruralni razvoj u kontekstu pristupanja EU". Na obje edukacije predavačica je bila dr.sc. Snježana Tolić. Projekt financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Poziv na iskaz interesa za radna mjesta Voditelj/ica projekta, Asistent/ica na projektu i Administrator/ica

Datum: 24.06.2011
Kategorija: Osnovna
Hrvatski institut za lokalnu samoupravu zapocinje s provedbom projekta Utvrdivanje jednakosti (Equality scan) u partnerstvu s Vukovarsko-srijemskom županijom. Projekt financira Europska unija u okviru programa bespovratnih sredstava IPA 2008.

Za potrebe projekta cemo zaposliti 3 nova djelatnika na odredeno vrijeme.

Pozivamo Vas da nam pošaljete iskaz interesa za sljedeca radna mjesta:

1. Voditelj/ica projekta
2. Asistent/ica na projektu
3. Administrator/ica


Sve potrebne informacije o poslu, nacinu i roku prijave možete pronaci na sljedecim linkovima:
Administrator-ica - Poziv na iskaz interesa.doc
Administrator-ica - Projektni uvjeti i opseg usluga.doc
Asistent-ica - Poziv na iskaz interesa.doc
Asistent-ica - Projektni uvjeti i opseg usluga.doc
Voditelj-ica - Poziv na iskaz interesa.doc
Voditelj-ica - Projektni uvjeti i opseg usluga.doc

Mentorstva u sklopu projekta Šalter prvih poslova

Datum: 06.06.2011
Kategorije: Osnovna, Šalter prvih poslova
U sklopu projekta „Šalter prvih poslova“, HILS organizira obuku kroz pet modula za mlade osobe s invaliditetom s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, usmjerenu na stjecanje novih znanja i vještina. Svrha obuke je osposobljavanje sudionika za obavljanje tih poslova i bolje pozicioniranje na tržištu rada ili samozapošljavanje. Obuka se održava u Tehničkom učilištu u Vinkovcima kroz lipanj i srpanj. Moduli od kojih se obuka sastoji su: grafički dizajn, upravljanje projektnim ciklusom, internetski marketing, istraživanje/anketiranje i odnosi s javnošću.

Edukacije u sklopu projekta „Građansko sudjelovanje u ruralnom razvoju“

Datum: 06.06.2011
Kategorije: Inicijativa za ruralni razvoj (LEADER), Osnovna

Hrvatski institut za lokalnu samoupravu održao je niz edukacija vezanih na projekt „Građansko sudjelovanje u ruralnom razvoju“ u razdoblju od travnja do lipnja 2011. godine. Svrha projekta je razvoj i jačanje ruralnih područja osnivanjem i umrežavanjem postojećih lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova), te potpora drugim inicijativama aktivnog uključivanja građana u život njihove zajednice. Održane su edukacije u Vrpolju (04.04.), Đakovu (13.04.), Virovitici (28.04.), Vukovaru (11.05. i 08.06.) i Sisku (02.06.). Teme edukacija bile su: osnivanje LAG-ova i njihova struktura prema LEADER načelima, postupak osnivanja LAG-ova prema primjeru osnivanja LAG-a „Karašica“, važnost LAG-ova za regionalni razvoj i njihovo funkcioniranje u kontekstu ruralne politike EU, metodologija izrade razvojne strategije LAG područja i ostale srodne teme.

Održano interaktivno predavanje namijenjeno animiranju mladih s invaliditetom za samozastupanje

Datum: 30.05.2011
Kategorije: Osnovna, U svoje ime!

Nakon edukacija o samozastupanju za mlade s invaliditetom, u svibnju je u Ladimirevcima u sklopu projekta U svoje ime održano interaktivno predavanje o konceptu Info-Rur mreže, njezinom djelovanju, mogućnostima za mlade s invaliditetom kroz djelovanje u Info-Rur mreži. Na predavanju su sudjelovali i predstavnici klubova mladih koji su dio Info-rur mreže. Korisnici su animirani na uključivanje u rad njima najbliže udruge.

Održane edukacije o samozastupanju za mlade s invaliditetom

Datum: 30.05.2011
Kategorije: Osnovna, U svoje ime!

U suradnji s Udrugom „Preokret“, HILS je proveo edukacije o samozastupanju za mlade osobe s invaliditetom. Edukacije su održane u travnju i svibnju u Osijeku i Vinkovcima. Sudionici su upoznati s modelima samozastupanja, zagovaranja i kreiranja javnih politika. Edukacije su održane u okviru projekta U svoje ime koji sufinanciraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Europska unija.
<   123 ... 5678   >