Javna kampanja u sklopu projekta Politeia Đakovo (Komunalno gospodarstvo i zaštita okoliša)

Datum: 20.04.2016
Kategorije: Osnovna, Politeia Đakovo

U subotu, 23. travnja 2016. godine u „Malom parku“ u Đakovu od 10:00 do 12:00 sati obilježit će se međunarodni Dan planeta Zemlje.Odred izviđača „Klasje“ pripremio je bogat program koji uključuje aktivnosti za djecu: eko-priče, radionica šifriranja pisama, eko-igre („razvrstavanje otpada“, „bijeg od kisele kiše“, „utrka smetlara“ i dr.), prezentacija čišćenja logorskog mjesta i čišćenje zelene površine te aktivnosti za sve uzraste (predavanja i dr.).

Kampanja se provodi u sklopu projekta Politeia Đakovo koji provodi HILS u partnerstvu s Gradom Đakovom, Centrom za razvoj i prosperitet i Udrugom za mlade Đakovo. Projekt se financira iz sredstava fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine norveške koje dodjeljuje Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Više o projektu pogledajte na http://www.crp.hr/#projekt.

Održani motivacijski sastanci u sklopu projekta Politeia Đakovo

Datum: 26.10.2015
Kategorije: Osnovna, Politeia Đakovo

U razdoblju od 24.9.2015 do 14.10.2015. održani su motivacijski sastanci udruga i drugih zainteresiranih dionika u sklopu projekta Politeia Đakovo.

Održana su 4 motivacijska sastanka (Kultura i turizam; Briga o djeci i mladima; Komunalno gospodarstvo i zaštita okoliša; Lokalno gospodarstvo i poduzetništvo) na kojima je predstavljen projekt i model sustavne suradnje s Gradom Đakovom kroz djelovanje u radnim skupinama.

Sljedeća projektna aktivnost je edukacija udruga na kojoj će se obraditi teme vezane uz procedure uključivanja i zagovaranja nakon čega će biti organizirani sastanci radnih skupina (javne konzultacije) i javne kampanje.

Pozivamo sve zainteresirane subjekte s područja grada Đakova da se jave HILS-u (mail: ; telefon: 031/200-660; faks: 031/637-000) ukoliko se žele aktivno uključiti u neku od radnih skupina (1. Kultura i turizam; 2. Briga o djeci i mladima; 3. Komunalno gospodarstvo i zaštita okoliša; 4. Lokalno gospodarstvo i poduzetništvo) i sudjelovati na sastancima koji će biti organizirani nakon edukacije.

Prezentaciju projekta preuzmite OVDJE.

Započela provedba projekta Politeia Đakovo

Datum: 15.07.2015
Kategorije: Osnovna, Politeia Đakovo

HILS je 16.6.2015. s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisao ugovor o financijskoj podršci za projekt Politeia Đakovo koji je odobren na natječaju „Demokratizacija i ljudska prava“ raspisan u okviru Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine norveške.

Više o EGP/Norveškim fondovima pogledajte na poveznici http://eea-ngo-croatia.hr/

Ukupna vrijednost projekta je 273.338,50 kn, a vrijeme provedbe je do 15. lipnja 2016. godine.

HILS će projekt provoditi u suradnji s partnerima:

Grad Đakovo

Centar za razvoj i prosperitet (CRP)

Udruga za mlade Đakovo (UM)

Projekt je nastao iz potrebe se kod OCD-a podigne svijest o važnosti sudjelovanja, te da ih se educira o procedurama sudjelovanja i zagovaranja u skladu s demokratskim vrijednostima i postojećim pravnim okvirom, te da se lokalnoj samoupravu pruži potpora u uspostavljanju sustavnog modela suradnje s OCD-ima.

Glavne aktivnost projekta su motivacijski sastanci s udrugama, edukacija udruga, javne konzultacije i kreiranje i ažuriranje web portala koji će služiti dodatnom uključivanju građana. Provedba aktivnosti rezultirat će postizanjem specifičnog cilja projekta: Razviti održivi model zagovaranja i sudjelovanja OCD-a i drugih relevantnih dionika u donošenju i praćenju javnih politika na lokalnoj razini.

Sažetak projekta na hrvatskom jeziku pogledajte ovdje.

Sažetak projekta na engleskom jeziku pogledajte ovdje.