Uključivanje osoba s invaliditetom u Hrvatskoj na tržište rada

Datum: 20.09.2011
Kategorije: Osnovna, Šalter prvih poslova
HILS u suradnji s partnerima od kraja 2010. godine provodi projekt "Šalter prvih poslova" kojemu je cilj potaknuti učinkovito uključivanje osoba s invaliditetom u Hrvatskoj na tržišta rada te povećati zapošljivost neaktivnih i nezaposlenih mladih osoba s tjelesnim invaliditetom bez radnog iskustva između 14 i 25 godina starosti u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Do sada smo mlade osobe s invaliditetom osposobili za pružanje sljedećih usluga:

• Dizajniranje letaka, plakata, brošura, posjetnica i drugih promotivnih materijala
• Istraživanje tržišta, kreiranje upitnika, kreiranje uzorka ispitanika, ispitivanje javnog mnijenja te primjenu rezultata istraživanja
• Provođenje google/facebook kampanje, rad na poslovima oglašavanja, prodaje, promocije putem interneta
• Pripremanje i vođenje konferencija za medije, pisanje priopćenja za medije i javnost, prezentiranje osoba/tema
• Pripremanje projektnih prijedloga, vođenje projekata

Tvrtke koje imaju potrebu za navedenim uslugama imaju mogućnost angažirati mlade osobe s invaliditetom koje će usluge obaviti kvalitetno i po povoljnoj cijeni.

Angažiranjem mladih osoba s invaliditetom svojoj tvrtci osigurat ćete kvalitetnu uslugu i znatne uštede, a mladim osobama s invaliditetom priliku da steknu radno iskustvo i dokažu kako svojim znanjem i sposobnostima mogu konkurirati na tržištu rada.

Da biste angažirali mladu osobu s invaliditetom obratite se udruzi Preokret na broj telefona 092/305-0834 ili na . Koordinator Preokreta pronaći će osobu koja će najbolje zadovoljiti Vaše potrebe za određenim uslugama.
Također možete posjetiti prostorije Udruge Preokret na adresi Nikole Andrića 11 u Vukovaru i detaljnije se informirati o prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom.
Kako biste dobili detaljne informacije i odgovore na eventualna pitanja možete kontaktirati i HILS.

Mentorstva u sklopu projekta Šalter prvih poslova

Datum: 06.06.2011
Kategorije: Osnovna, Šalter prvih poslova
U sklopu projekta „Šalter prvih poslova“, HILS organizira obuku kroz pet modula za mlade osobe s invaliditetom s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, usmjerenu na stjecanje novih znanja i vještina. Svrha obuke je osposobljavanje sudionika za obavljanje tih poslova i bolje pozicioniranje na tržištu rada ili samozapošljavanje. Obuka se održava u Tehničkom učilištu u Vinkovcima kroz lipanj i srpanj. Moduli od kojih se obuka sastoji su: grafički dizajn, upravljanje projektnim ciklusom, internetski marketing, istraživanje/anketiranje i odnosi s javnošću.

Održani poduzetnički treninzi

Datum: 16.05.2011
Kategorije: Osnovna, Šalter prvih poslova

Hrvatski institut za lokalnu samoupravu je, kao nositelj projekta Šalter prvih poslova, u suradnji s Udrugom „Preokret“, Vukovarsko-srijemskom županijom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnom službom Vukovar organizirao održavanje poduzetničkih treninga za osobe s invaliditetom. Treninzi su, u trajanju od tri dana, održani tijekom svibnja u Vinkovcima. Sudionicima su prezentirane informacije o poduzetništvu, zakonskim okvirima poduzetništva, pretvaranju ideje u posao, samozapošljavanju i sl. kako bi bili bolje osposobljeni za eventualno pokretanje vlastitog posla ili pružanje usluga unutar Udruge „Preokret“.

Informiranje o zapošljavanju

Datum: 08.04.2011
Kategorija: Šalter prvih poslova
U sklopu projekta „Šalter prvih poslova“ HILS organizira informiranje mladih s invaliditetom o modelima ukljucivanja na tržište rada. Informiranje ce se održati 11.04.2011. u 13 sati u Velikoj vijecnici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima, Glagoljaška 27. Pozivamo sve zainteresirane mlade osobe s invaliditetom od 14 do 35 godina s podrucja Osjecko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije da se odazovu informiranju na kojem ce ih o svim mogucnostima zapošljavanja informirati strucnjak za karijeru kojeg je angažirao HILS. Osobama s invaliditetom koje ne žive u Vinkovcima biti ce isplaceni putni troškovi dolaska na informiranje.

Održana početna konferencija za projekte „Šalter prvih poslova“ i „U svoje ime!“

Datum: 01.03.2011
Kategorije: Šalter prvih poslova, U svoje ime!


Dana 22. veljace 2011. godine u Velikoj vijecnici Vukovarsko-srijemske županije održana je pocetna konferencija na kojoj su predstavljeni projekti „Šalter prvih poslova“ i „U svoje ime!“.

Cilj konferencije je bio upoznati korisnike i javnost s detaljima projekata kojima je cilj povecati zapošljivosti mladih osoba s invaliditetom te ih osposobiti za kvalitetno samozastupanje.

Prisutni su upoznati s konceptom koji ce mladim osobama s invaliditetom pomoci u stjecanju radnog iskustva što je u okviru projekta „Šalter prvih poslova“ zamišljeno tako što ce mlade osobe s invaliditetom koje budu aktivno ukljucene u projektne aktivnosti  i produ sve predvidene edukacije preko Udruge Preokret imati priliku svoje usluge pružati raznim tvrtkama.  

Prisutni su upoznati i s projektom „U svoje ime“ kojem je cilj mlade osobe s invaliditetom na podrucju Vukovarsko-srijemske i Osjecko-baranjske županije osposobiti za kvalitetno samozastupanje te potaknuti njihovo sudjelovanje u društvenom i politickom životu zajednice.

Konferenciji je nazocilo 40-ak sudionika, medu kojima su bili predstavnici organizacija koje su       HILS-ovi  partneri na projektu (Udruga za promicanje prava, mogucnosti i interesa za mlade i invaliditetom u Slavoniji i Baranji – Preokret, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje- podrucna služba Vukovar), predstavnici medija i mnogi drugi.

Početak provedbe projekta Šalter prvih poslova

Datum: 04.12.2010
Kategorija: Šalter prvih poslova
Hrvatski institut za lokalnu samoupravu je 04.12. poceo s provedbom projekta Šalter prvih poslova. Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom za promicanje prava, mogucnosti i interesa za mlade s invaliditetom u Slavoniji i Baranji - Preokret, Vukovarsko-srijemskom županijom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - podrucnom službom Vukovar. Projekt se provodi u okviru Programa dodjele bespovratnih sredstava “Poticanje intenzivnijeg ukljucivanja osoba s invaliditetom na tržište rada” koji putem provedbenog tijela Odjela za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje financijski podupire Europska unija. Šalter prvih poslova nastoji potaknuti ucinkovito ukljucivanje osoba s invaliditetom u Hrvatskoj na tržište rada, a osobito ukljucivanje neaktivnih i nezaposlenih mladih osoba s tjelesnim invaliditetom bez radnog iskustva izmedu 14 i 35 godina starosti u Vukovarsko-srijemskoj i Osjecko-baranjskoj županiji.